De Hollandse Postzegelveiling in tijden van Covid-19

Beste verzamelaar,

De activiteiten van de Hollandse Postzegelveiling zijn sterk beïnvloed door het Covid-19-virus en de maatregelen van de overheid die ter bestrijding van het virus zijn getroffen. De manier waarop we gewend waren een openbare veiling te houden is momenteel niet nodig.

Toch gaan we werken aan een veiling waarin we de nodige maatregelen zullen nemen om te voldoen aan de voorschriften van de overheid. We streven erna deze in december 2020 te laten plaatsvinden.

Materiaal is er wel. Wij hebben reeds rond de 500 dozen met restanten etc. De problemen liggen op een ander terrein:

    Hoe richten we de zaal in dat mensen op veilige afstand van elkaar kunnen de kavels kunnen bekijken? Hoe gaan we dat organiseren? Bijvoorbeeld met tijdslots en intekening op het kijken?
    Is de ruimte groot genoeg om de grote hoeveelheid dozen te kunnen bekijken en hoeveel tijd hebben we daar voor nodig, gezien dat we steeds maar een beperkt aantal mensen tegelijk kunnen laten kijken.?
    Hoe gaan we mensen uitnodigen voor de kijkdagen op zowel het kantoor als in de zaal?
    Gaat het lukken om een aantal kavels in een openbare veiling te veilen?
    Gaan we de meeste kavels schriftelijk veilen?

Zomaar enkele vragen die aangeven dat het nog niet eenvoudig is op de situatie in te spelen. We weten ook niet of de maatregelen in december nog strenger zijn, misschien een tweede lock-down of zal inmiddels weer meer mogelijk zijn? Niemand die het kan voorspellen.
.
Op onze site zullen we geregeld vertellen hoe het er voor staat. We danken u, voor uw belangstelling en voor uw geduld.

Bram Piet en Leo Vervoorn